OKULLAR ARASI YARIŞMA ETKİNLİĞİMİZ

Kütahya eğitim ve gelişim programı (EGEP) kapsamında  "Kurumlarla İşbirliği" başlığı altında okulumuz öğrencilerinin hazırladığı "Yarışma programı" projemizin ilk etabını Çavdarhisar Ortaokulu'nda 15 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirdik.

22.03.2022 218

Projedeki genel amaçlarımız:

* Öğrencilerin çoğunda var olan matematik dersine yönelik olumsuz önyargı ve korkuları ortadan kaldırmak ve dersi daha eğlenceli kılmak,

* Bilişim ve iletişim teknolojilerini matematik eğitiminde pozitif anlamda kullanmaya teşvik etmek,

* Yarışmada sunuculuk görevini üstlenecek öğrencilerde "özgüven sahibi olma" vasfını ve hitabet becerilerini geliştirmek,

* Yarışmayı sunacağımız öğrencilere okulumuzu tanıtmak,

* Yarışmada görev alacak öğrenciler arasında ekip çalışması bilincini artırmak,

* Okullar arası iletişimi artırıp, kurumlar arası iş birliğini sağlamak.

Projenin uygulanması :

Yarışma için görevlendirilecek öğrencilerin velileri ile görüşülüp gerekli izinler alınmış, yarışmaların uygulanacağı  orta okul  müdürlükleriyle irtibat kurulup uygun tarih belirlenecektir. Belirlenen tarihlerde yarışmada görev alan öğrencilerle birlikte proje yürütücüsü, izin alınan okullara gidip yarışmayı gerçekleştirecektir. Yarışma soruları orta okul matematik konularını kapsayacak şekilde görevli öğrenciler tarafından formata uygun şekilde powerpoint dosyası halinde hazırlanacaktır. Yarışma aralarında yine öğrencilerin hazırlayıp sunacağı "ödülü evet-hayır yarışması, el beceresi ve dikkat gerektiren oyunlar gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Proje sonucunda; görev alan öğrencilerde "sorumluluk alma, kuruma aidiyet, başarılı olma, özgüven sahibi olma" gibi duygularında olumlu değişim ve "topluluk önünde hitabet, heyecanını yenme, bilgisayar kullanma" becerilerinde gelişim gözlenmiştir. İzleyici öğrenci ve öğretmenler tarafından memnuniyetleri dile getirilmiştir.22-03-2022