TÜRKÇEYİ YAŞATANLAR

TÜRKÇEYİ YAŞATANLAR

Dünya'da konuşulduğu bilinen ortalama 7 bin dil var. Haliyle herhangi bir duyguyu ifade etmenin de neredeyse 7 bin farklı yolu var!

03.12.2023 106

 

Dünyamızdaki büyük diller arasında yıllardır süren derin ve sessiz bir savaş vardır. Bu savaş önceleri üstünlük iddialarıyla başlamış, zaman içerisinde eğitim, bilim, ticaret, iletişim ve internet dili olma çabalarına dönüşmüştür. Dil savaşlarında kullanılan ölçütlerin hepsinde Batı dilleri öne çıkarılmış ve üstün oldukları iddia edilmiştir. Türkçemizin ise yetersiz olduğu, zor ve güç öğrenildiği, bilim dili olmadığı öne sürülmüştür. Oysa dil alanındaki yeni araştırmalar bu iddiaların doğru olmadığını, sondan eklemeli dillerin kolay öğrenildiği göstermektedir.

 

Kütahya İli Pansiyon Değerler Eğitimi ''Pansiyonda Hasbihal'' Eylem Planı Kasım ayı etkinlikleri doğrultusunda Edebiyat zümremiz bir sunum hazırladı.

Edebiyat öğretmenimiz Nermin ERKAN ÇİN' in sunumuyla Türk dilinin öz güzelliğini ve zenginliğini meydana çıkarmak, onun yeryüzü dilleri arasındaki değerini yükseltmek, öğrencilerimize dil bilincinin önemini kavratmak gibi çeşitli amaçlarla okulumuz pansiyonunda kalan öğrencilere yönelik sunum gerçekleştirildi. Sunumda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

03-12-202303-12-202303-12-202303-12-2023