2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İTİBARİYLE OKULUMUZDA SINAVLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLEN ANADOLU TEKNİK PROGRAMI BAŞLAMIŞTIR

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İTİBARİYLE OKULUMUZDA SINAVLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLEN ANADOLU TEKNİK PROGRAMI BAŞLAMIŞTIR

Anadolu teknik Programı okulumuzda Tarım ve Hayvan Sağlığı alanlarında uygulanmaya başlanacaktır.

14.06.2022 254

Anadolu Teknik Programı okulumuzda Tarım ve Hayvan Sağlığı alanlarında uygulanmaya başlanacaktır. Anadolu Teknik Programı Tarım Alanı için 30, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Alanı için 30 olmak üzere okulumuzda toplamda 60 kontenjana sahiptir. 

Anadolu Teknik Programı Nedir?

Anadolu Teknik Programı mesleğe yönelik derslerin yanında akademik derslerinde ağırlıkta olduğu bir öğretim programıdır. Burada hedeflenen Meslek derslerini Akademik derslerle aynı anda götürrmek suretiyle Yüksek öğrenime ilerleme imkanını artırmaktır. Aşağıda tabloda yer alan akademik dersler tablosundan birini seçmek suretiyle öğrencimiz eğitimine devam eder.

Anadolu Teknik Programının, Anadolu Meslek Programından farkları nelerdir?

-Anadolu Teknik Programına LGS puanına göre yerleştirme yapılmaktadır. Anadolu Meslek Programına sınavsız yerleşme olmaktadır. 

-Anadolu Teknik Programında akademik ders (Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji) ağırlığı Anadolu Meslek programına göre daha fazladır. Anadolu Meslek Programında Meslek dersleri ve staj ağırlıktadır.

-Anadolu Teknik Pogramı staj süreci Anadolu Meslek Programından farklıdır. (ATP 11.sınıf sonunda yazın 40 iş günü staj, AMP 12. sınıfta bir yıl boyunca haftada 3 gün staj)14-06-2022

Kaynak: http://bursa.meb.gov.tr/burbis/LGSRehber/LGS01Rehber/IcerikYukle?name=Liseler2FAMP_ATP_Nedirgeri=LGS01OkulTurleri